Urbano Parks anunță construcția parcului logistic Urbano Cluj Vest, o investiție strategică de 14 milioane de Euro

COMUNICAT DE PRESĂ URBANO PARKS: 18 Februarie 2020, Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, 18 februarie 2020 – Urbano Parks, un grup de dezvoltatori din Cluj-Napoca, anunță constucția parcului logistic Urbano Cluj Vest (UCV), un proiect strategic pentru infrastructura locală. Până în prezent, valoarea estimată a investiţiei pentru parcul industrial se ridică la 14 milioane de euro. Grupul de investitori Urbano Parks este format din Mircea Ilea, Alexandru Șerban și Daniel Paraschiv

Depozitul logistic este situat în zona Florești – Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3), la 15 km distanță de Aeroportul Internațional Avram Iancu. Urbano Vest Cluj va avea o suprafață construită de 24.500 m2, Clasa A și 5 ha suprafață totală parc.

Suntem un grup de dezvoltatori din Cluj-Napoca, cu o experiență de peste 20 ani în real estate. În toți acești ani, am înțeles nevoile pieței și, mai ales, facilitățile pe care le putem pune la dispoziția clienților noștri pentru a le oferi un cadru optim pentru desfășurarea activității lor. Parte a strategiei noastre de dezvoltare, urmărim să fim alături și de parteneri, dar să ne și aducem contribuția la susținerea infrastructurii și dezvoltării locale, prin generarea de noi locuri de muncă mai aproape de casă pentru locuitorii din zona Florești – Gilău”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Lucrările de construcție sunt în grafic, prima fază urmând să fie livrată în primăvara acestui an, iar faza a doua a proiectului a început deja. Proiectul Urbano Vest Cluj va fi dat în folosință la capacitate maximă la finalul acestui an.

Odată finalizat, depozitul logistic va oferi opțiuni flexibile de închiriere cu suprafețe între 1.152 și 7.488 metri pătrați. Primii chiriași cu care s-a semnat contract sunt companii cu acționariat austriac: Englmayer și Schuller Eh`Klar, care au închiriat peste 4500 mp2 spații de birouri, tehnice și sanitare, și spații de depozitare, facilitând astfel locuri de muncă pentru 45 de angajați, într-o primă fază.

Noi am ales Urbano Vest Cluj deoarece a prezentat o flexibilitate deosebită din primul moment al discuțiilor urmărind ulterior foarte atent satisfacerea completă a nevoilor noastre. În plus, alegerea noastră s-a bazat pe calitatea materialelor de construcție, astfel încât avem totală încredere că vom beneficia de confortul, eficiența și performanța unui spațiu modern de cross-dock pe termen lung”, a declarat Cristian Grama, Managing Director Operations, Englmayer Romania.

Potrivit reprezentanţilor companiei, parcul logistic este dezvoltat conform celor mai înalte standarde de calitate, oferind soluții tehnologice de top implementate cu materiale sustenabile, menite să reducă semnificativ impactul asupra mediului înconjurător. Parcul logistic este încadrat în Clasa A, bifând toate caracteristice definitorii: distanța mică față de infrastructura rutieră, distanța față de forța de muncă și caracteristicile clădirii – materiale sustenabile, o izolație termică superioară pentru a reduce consumul de energie termică, înălțime utilă de minim 10 m, sisteme de ventilație automatizată, sisteme de iluminat economice cu LED, avizele de mediu și ISU.

Spațiile parcului industrial sunt ideale pentru, depozitare, fulfillment, arhivare, cross docking, activități de logistică și producție ușoară.

– – –

#parc industrial #parc logistic #depozit logistic #spații industriale #spații producție #hale industriale #cross docking #hale de închiriat #spații de închiriat #logistică #spații industriale clasa A #Urbano Parks #Urbano Cluj Vest #parcuri industriale Cluj #parc industrial Gilău #parc industrial Florești #spații industriale Gilău #spații industriale Florești #cross docking Gilău #cross docking Florești #cross docking Cluj #spații depozitare #spații depozit #fulfillment Cluj #fulfillment Gilău #fulfillment Florești