Standardele de calitate și măsurile de siguranță – prioritare pentru dezvoltatorii parcului logistic de clasă A, Urbano Cluj Vest (P)

SURSĂ: Monitorulcj.ro > http://www.monitorulcj.ro/actualitate/79170-standardele-de-calitate-si-masurile-de-siguranta-prioritare-pentru-dezvoltatorii-parcului-logistic-de-clasa-a-urbano-cluj-vest-p#sthash.zqmY7XC1.tx6Ricp6.dpbs

Urbano Parks, un grup de dezvoltatori din Cluj-Napoca, cu o experiență de peste 20 ani în real estate, format din Daniel Paraschiv, Mircea Ilea și Alexandru Paul Șerban, construiește parcul logistic Urbano Cluj Vest (UCV), un proiect strategic pentru infrastructura locală, pregătit să susțină noi proiecte.

În acest context global, pe lângă standardele ISU și de mediu, devin din ce în ce mai evidente nevoile unor spații cu fluxuri bine definite și controlate, care să ofere condiții optime pentru securitatea resursei umane și mărfurilor. Pregătim spații de clasă A, tocmai pentru a răspunde celor mai exigente nevoi. Criza acută în care ne aflăm evidențiază, de asemenea, nevoile țării noastre pentru infrastructură și sănătate. În lipsa lor, creșterea producției interne și investițiile în infrastructură sunt soluția pentru a menține și genera noi locuri de muncă”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks

Parcul logistic oferă soluții tehnologice de top, implementate cu materiale care reduc semnificativ impactul asupra mediului înconjurător. Încadrat în clasa A, spațiul bifează toate caracteristicile definitorii: distanța mică față de infrastructura rutieră, față de forța de muncă și atributele clădirii – materiale sustenabile, o izolație superioară care reduce consumul de energie, sistem de încălzire cu centrală termică, înălțime utilă de minim 10 m, ventilație automatizată, iluminat economic cu LED, avize de mediu și ISU.

Construim 8.500 m2 de hale clasa A, care vor acomoda spații de birouri, tehnice și sanitare. Valoarea estimată a investiției pentru întregul proiect se ridică la 14 milioane de euro. În momentul de față, mai avem disponibile 2 module de 2.000 m2 fiecare, compuse din 1.700 m2 depozitare, la parter, 200 m2 depozitare ușoară, la mezanin și 100 m2 spații tehnice, sanitare și birouri, 2 andocări și un drive-in”,  a adăugat Daniel Paraschiv.

Depozitul logistic este situat în zona Florești – Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3) și la 15 km distanță de Aeroportul Internațional Avram Iancu. Parcul industrial logistic Urbano Cluj Vest (UCV) va avea o suprafață construită de 24.500 m2 și 5 ha suprafață totală.

Lucrările de construcție sunt în grafic, cu peste 90% implementat din faza 1 și partea de infrastructură a parcului, instalații interioare și finisaje birouri, în curs de finalizare. Din faza 2 de construcție s-au  încheiat lucrările la montarea structurii de prefabricate și acoperișului. În funcție de ritmul de închiriere a spațiilor vom demara și faza 3 a proiectului, iar primii chiriași vor începe să opereze în parcul logistic din luna mai.

În această perioadă, pe lângă faptul că punem la dispoziție măști și dezinfectanți pentru toți subcontractorii,  am pus accentul pe o coordonare eficientă a activităților între specialități, pentru a limita la minim interacțiunea între echipe”, au adăugat reprezentanții companiei.

Spațiile parcului industrial variază între 1.150 m2 și 7.488 m2  și au disponibile fiecare atât dock-uri, cât și drive InDatorită flexibilității, chiriașii pot crește în interiorul parcului, drept garantat contractual. În plus, există opțiunea ca dezvoltatorul să finanțeze personalizările sau dotările suplimentare față de nivelul de specificație tehnică standard, cu amortizare în perioada contractuală de închiriere.

”Am ales Urbano Parks datorită profesioniștilor din spatele proiectului, care au acceptat să personalizeze spațiul, în așa fel încât să putem depozita, în siguranță, toate mărfurile din portofoliu. Beneficiem inclusiv de un spațiu de depozitare ADR, cu stingere incendiu cu gaz inert și, astfel, de toate certificările necesare funcționării”, a declarat Janos Tamas, General Manager al Schuller Eh’klar România, una dintre companiile chiriașe.

SURSĂ: Monitorulcj.ro > http://www.monitorulcj.ro/actualitate/79170-standardele-de-calitate-si-masurile-de-siguranta-prioritare-pentru-dezvoltatorii-parcului-logistic-de-clasa-a-urbano-cluj-vest-p#sthash.zqmY7XC1.tx6Ricp6.dpbs

– – –

#parc industrial #parc logistic #depozit logistic #spații industriale #spații producție #hale industriale #cross docking #hale de închiriat #spații de închiriat #logistică #spații industriale clasa a #urbano parks #urbano cluj vest #parcuri industriale cluj #parc industrial gilău #parc industrial florești #spații industriale gilău #spații industriale florești #cross docking gilău #cross docking florești #cross docking cluj #spații depozitare #spații depozit #fulfillment cluj #fulfillment gilău #fulfillment florești