INVESTIȚIE STRATEGICĂ DE 14 MILIOANE DE EURO ÎN COSTRUCȚIA PARCULUI LOGISTIC URBANO CLUJ VEST

SURSĂ: Transilvania Business Magazine ( www.transilvaniabusiness.ro )

Cât de mare este investiția din parcul industrial logistic Urbano Cluj Vest?

Parcul industrial logistic Urbano Cluj Vest (UCV) este construit pe o suprafață de 5 ha, între Florești și Gilău. În acest moment construim 8.500 mp de hale clasa A, după ultimele standarde în domeniu, hale care vor acomoda spații de birouri, spații tehnice și spații sanitare. Până în prezent, cheltuielile cu terenul și prima fază a lucrărilor ajung la 7 milioane de euro, în timp ce valoarea estimată a investiţiei pentru întregul parc industrial se ridică la 14 milioane de euro.

Cine sunt dezvoltatorii parcului logistic Urbano Cluj Vest? 

Suntem Urbano Parks, un grup de dezvoltatori din Cluj-Napoca, cu o experiență de peste 20 ani în real estate, format din Daniel Paraschiv, Mircea Ilea și Alexandru Paul Șerban. În toți acești ani am înțeles nevoile pieței și, mai ales, facilitățile pe care le putem pune la dispoziția clienților noștri, pentru a le oferi un cadru optim pentru desfășurarea activității. Ca parte a strategiei noastre de dezvoltare, urmărim să ne aducem contribuția la susținerea infrastructurii și dezvoltării locale, prin generarea de noi locuri de muncă, mai aproape de casă, pentru locuitorii din zona Florești – Gilău.

În ce stadiu sunt lucrările?

Lucrările de construcție sunt în grafic, prima fază urmând să fie livrată în primăvara acestui an, iar faza a doua a proiectului fiind deja demarată. Proiectul Urbano Vest Cluj va fi dat în folosință, la capacitate maximă, la sfârșitul acestui an. Odată finalizat, depozitul logistic va oferi opțiuni flexibile de închiriere, suprafețele variind între 1.152 și 7.488 metri pătrați. Primii chiriași cu care s-a semnat contract sunt companii cu acționariat austriac: Englmayer și Schuller Eh`Klar, care au închiriat peste 4.500 mp2, spații administrative și spații de depozitare, facilitând astfel locuri de muncă pentru 45 de angajați, într-o primă fază.

Ce înseamnă un parc industrial și logistic clasa A? 

Parcul logistic este dezvoltat conform celor mai înalte standarde de calitate, oferind soluții tehnologice de top, implementate cu materiale sustenabile, menite să reducă semnificativ impactul asupra mediului înconjurător. Parcul logistic este încadrat în Clasa A, bifând toate caracteristice definitorii: distanța mică față de infrastructura rutieră, distanța față de forța de muncă, precum și caracteristicile clădirii – materiale sustenabile, o izolație termică superioară, pentru a reduce consumul de energie termică, înălțime utilă de minim 10 m, sisteme de ventilație automatizată, sisteme de iluminat economic, cu LED, avize de mediu și ISU.

prelucrare din Transilvania Business Magazine (SURSA: Transilvania Business Magazine, www.transilvaniabusiness.ro )

SURSĂ: Transilvania Business Magazine ( www.transilvaniabusiness.ro )

– – –

#transilvaniabusinessmagazine #parc industrial #parc logistic #depozit logistic #spații industriale #spații producție #hale industriale #cross docking #hale de închiriat #spații de închiriat #logistică #spații industriale clasa a #urbano parks #urbano cluj vest #parcuri industriale cluj #parc industrial gilău #parc industrial florești #spații industriale gilău #spații industriale florești #cross docking gilău #cross docking florești #cross docking cluj #spații depozitare #spații depozit #fulfillment cluj #fulfillment gilău #fulfillment florești